“24 Mayıs Dünya Şizofreni Günü” kapsamında TRSM danışanlarının el emeklerinin yer aldığı el sanatları sergisi ve müzik program etkinliği düzenlendi.
28 Mayıs 2024

Hastanemiz Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) tarafından “24 Mayıs Dünya Şizofreni Günü” kapsamında TRSM danışanlarının el emeklerinin yer aldığı el sanatları sergisi ve  müzik program etkinliği düzenlendi.

Şizofreni bir psikiyatrik hastalık olup Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünya genelinde 21 milyon kişiyi etkilemektedir. Dünya Şizofreni Günü’nün amacı bu hastalığa karşı farkındalığı artırmak, özelinde şizofreni, genelinde tüm psikiyatrik hastalıklar ile ilgili mitler (efsaneler), batıl inançlar, önyargı ve damgalama ile mücadele etmek, insanlara doğru bilgileri ulaştırmaktır. Bu kapsamda hastanemiz konferans salonunda Derince toplum ruh sağlığı merkezi tarafından Dünya Şizofreni günü etkinliği düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Hastanemiz başhekimi Uzm. Dr. Sinan Arslan yaptı. Trsm sorumlu hekimi Uzm. Dr. Betül Kırşavoglu Şizofreni ve damgalamayla mücadeleye yönelik sunumunu yaptı. Trsm danışanları bu uzun yolda yasadıkları deneyimleri ve duygularını paylaştımının ardından Prof.Dr. Bülent Coşkun konuşmasını yaptı.
Ardından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Türk Müziği Topluluğu Koro Şefi Necdet Turhan’ın yönetiminde Türk müziği konseri verdi. Solo ve koro olmak üzere çeşitli eserlerin seslendirildiği konsere Kocaeli üniversitesi Devlet Konservatuarından Öğr. Gör. S. Uğur Özcan İstanbul kemençesi, Öğr. Gör Nurten Yılmaz , Arş. Gör. Gökhan Çaylak ud, Arş. Gör. Banu Yılmaz kanun, Ömer Faruk Kacar bağlama, Atakan Çelik kabak kemane, Trsm çalışanı Nilgün Yel ney, Gönüllü Resul Korkut ritm  ile katıldı. Başhekim ve başhekim yardımcıları ile birlikte yoğun katılımın olduğu konser ilgi ile karşılandı.27.05.2024
27.05.202427.05.2024